Groot tekort aan laadpalen in parkeergarages

25-06-2024
Header

Die 5% alsnog halen?
Aan Qcharge zal het niet liggen!

Slechts 1,3 procent van de 250.000 parkeerplaatsen in garages beschikt over een oplaadpunt, aldus de Telegraaf. Het verhaal wordt nog slechter als je weet dat in een eerder convenant werd gemikt op 5 procent in 2025. De redenen die aangevoerd worden zijn een overvol stroomnet en perikelen rondom brandveiligheid.

Laadpalen in garages het nieuwe 'must have'
De RAI Vereniging benadrukt dat een gebrek aan laadinfrastructuur de adoptie van elektrische voertuigen kan belemmeren. Laadpalen in garages zijn vooral cruciaal voor mensen die thuis niet kunnen opladen, waardoor ze niet afhankelijk zijn van publieke laadpunten. Dit is essentieel gezien de toenemende druk om auto's uit het stadsbeeld te weren en het belang van duurzaam vervoer.

Het probleem en de oplossing
Waar wij al langer onze vraagtekens bij plaatsen is het 'probleem' van netcongestie terwijl aan de andere kant nog bestekteksten worden geschreven met abnormaal hoge eisen qua vermogen voor slechts een beperkt aantal laadpunten. Het Qcharge laadsysteem maakt optimaal gebruik van het beschikbare vermogen (meer EV's laden met beperkt vermogen) en biedt daarmee een oplossing tegen het probleem van netcongestie waar traditionele laadoplossingen tegenaan lopen.

Daarnaast zorgt de inrichting van onze laadinfrastructuur voor de meest brandveilige oplossing die er momenteel te vinden is.

Lees meer:

https://www.raivereniging.nl/actueel/nieuws/acea-ev-transitie-vereist-meer-opladers-duurzame-marktondersteuning-en-slimmer-beleid/

https://www.autoblog.nl/nieuws/groot-tekort-aan-laadpalen-in-parkeergarages-6907770


Vt7m4u0t1pr6nqn8iozm
Afbeelding Bold Overhoeks 7

Meer updates

Logo Qcharge

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord.

088 030 61 00 

hou mij op de hoogte!

Qcharge powered by Eleqtron BV © 2024